tiistai 2. marraskuuta 2010

KUJANJUOKSU – Toisenlainen Kokkola kaupunkikierros

Kävimme juuri katsomassa ensimmäisen esityksen Kujanjuoksu kauhukierrosesta joka järjestetään Akkunassa. Täytyy sanoa, että loistava esitys! Yleensä osallistava teatteriesitys -tai miksi sitä nyt sanotaankaan kun katsojat ottavat osaa näytelmään- on ollut kirosana itsellenikin, mutta ei tällä kertaa. Kierros on rakennettu nerokkaasti niin, että katsoja pääsee todellakin sisäään esitykseen, osaksi kauhukierrosta, mutta ilman, että pitää edes puhua mitään. Vain liikkua ja katsoa. Se riittää, sillä tunnelma on loistava. Se vähä mitä itse olen nähnyt Kokkolassa järjestettyjä esityksiä, pieniä ja niitä isoimpia, voin ihan rehellisesti sanoa (vaikka onkin oma lehmä ojassa), että parasta mitä olen Kokkolassa nähnyt teatterin saralla.

Menkää!

Niin joo! Kierros kestää noin tunnin ja tapahtuma paikkana on siis Akkuna, eli vanha tullipakkahuone. Mukaan kerkeää vielä huomenna, eli Keskiviikkona ja myös Torstainakin. Osallistuja määrä on rajoitettu noin 20 henkilöön per kerta (mutta jos väkeä on, niin eiköhän esityksiä tule lisää sen yhden jälkeenkin...) ja alkamisaika on kello 21:00. Kierros siis kuuluu "LOISTAVAA" - lasten ja nuorten kulttuuriviikkoon ja ikärajana esitykselle on 13v, eli ei perheen pienimmille. Esityksen tarjoaa Keski-Pohjanmaan AMK:n esittävän taiteen opiskelijat.

Kuolemisiin!

-Petri Aspvik- 

ps. Kiitos Laurille (kun syöt meidän pullat kun ne kuivuu), Pilville (kun teet maagiset julisteet ihan liian äkkiä. En hyväksy noituutta, mutta tämän kerran), Teemulle (kun annoit Laurille tuoretta pullaa ja tilat käyttöön Akkunasta), kaikille näyttelijöille (öööh, Hail?) ja tietenkin Eero Huimalle jonka keräämiä mittavia tarinoita on käytetty tätä kierrosta rakentaessa. Olet todellakin viisas mies!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti