torstai 30. syyskuuta 2010

KIVIKAUSI KIINNOSTAA

Kävin tuossa alkuviikosta Halkokarin koulussa kertomassa viitosille Keski-Pohjanmaan kivikaudesta. Katselimme kuvista millaisia jälkiä kivikautiset ihmiset ovat jälkeensä jättäneet ja miten näitä jälkiä (muinaisjäännöksiä) voi löytää vielä tänäänkin vaikkapa marjareissuilla. Yritimme myös tulkita miten ja mihin tarkoitukseen erilaisia esineitä kuten pallonuijia, reikäkiviä ja savisia ihmishahmoja (savi-idoleita) on käytetty. Todella hienoja tulkintoja ja ideoita nousikin esille, samoin vaikeita kysymyksiä, jotka antoivat museolehtorille mietittävää! Kivikausi kiinnostaa selvästi!
Ensi viikolla lähdemme Isonkylän koululaisten kanssa aikamatkalle Roosien aikaan 1800-luvulle ja Halkokarin kuutosten kanssa tutustutaan rautakauteen ja keskiaikaan mm. musiikkia kuuntelemalla ja pelaamalla Kubbia (keskiaikainen joukkuepeli).
Loppuvuosi onkin sitten museopedagogian osalta taidepainotteinen. Luonto antaa - luonto ottaa -nykytaiteen näyttely avataan 4.11. ja seuraavalla viikolla alkaa näyttelyyn liittyvä taidepaja, jossa opettajana toimii kuvataiteilija Niina Rintala. Paja on suunnattu päivähoidolle ja kouluille. Ilmoittautumisia on tullutkin jo mukavasti, mutta mukaan mahtuu vielä! Ilmoittautua voi museoemäntä Jaana Torikalle, puh. 044 7809477, jaana.torikka(at)kokkola.fi.

Kannattaa käydä katsomassa näyttelyhallilla Hannu Leimun näyttelyä "Nyt minä olen kapteeni Kidd". Upea näyttely, tulee itselläkin lapsuusvuodet mieleen! Hannu kertoo näyttelystään ja opastaa museovieraita luonnosten piirtämisessä torstaisin 30.9, 7.10. ja 14.10 klo 18-20. Menkääpä mukaan!

Lauri Skantsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti