maanantai 27. tammikuuta 2014

Tero Annanolli - maalauksia & Riku Riippa - veistoksia


K.H.Renlundin museon näyttelyhallilla avautuu taidemaalari Tero Annanollin ja kuvanveistäjä Riku Riipan yhteisnäyttely


K.H.Renlundin museolla on ilo esitellä kaksi taitavaa, keskipohjalaiset juuret omaavaa, taiteilijaa 31.1. avautuvassa näyttelyssään Tero Annanolli – maalauksia, Riku Riippa – veistoksia. Näyttelyssä on esillä taiteilijoiden viime vuosien teoksia ja heille ominaista muotokieltä, joka käy näyttelyssä koskettavaa keskustelua niin toistensa kuin katsojan kanssa. Näyttely on avoinna museon näyttelyhallilla 20.4.2014 saakka.

Tero Annanolli (s.1975) on jo maailmallakin tunnustusta saanut arvostettu taiteilija. Hänen teoksiaan on hankittu myös ulkomaisiin kokoelmiin. Annanolli valmistui Taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2004. Hän toimii mm. taideaineiden opettajana sekä valtakunnallisissa kulttuurialan luottamustehtävissä. Annanolli käyttää teoksissaan kierrätettyjä materiaaleja, kuten vanhoja pöytäliinakankaita tai verhoja, jotka antavat osansa teoksen värimaailmaan ja viestiin. Teokset on tehty tussia, hiiltä, akryylia, öljyä ja lehtimetallia käyttäen. Annanollin maalausten aiheina näkyvät suurikokoiset kukat, hedelmät ja ihmishahmot, jotka käsittelevät aikaa, sen kulkua, myyttejä ja ihmisen suhdetta tilaan. Näyttelyssä esillä olevat kuva-aiheet yhdistyvät italialaiseen hautausmaaperinteeseen sekä Italian matkoilla nähtyyn klassiseen kulttuuriperintöön.

Riku Riippa (s.1974) on kälviäläinen kuvanveistäjä, joka valmistui Helsingin kuvataideakatemiasta vuonna 2003, jonka jälkeen hän palasi kotiseudulleen. Riippa käyttää teoksissaan puuta, pronssia, keramiikkaa ja kipsiä. Näistä materiaaleista syntyy eleettömiä ja hiljaisia ihmisfiguureja, klassisia, kauniita veistoksia, jotka puhuttelevat hienovaraisella muotokielellään. Veistoksilleen Riippa ei halua antaa nimiä, sillä se hänen mielestään johdattelee katsojaa liikaa tiettyyn suuntaan. Riippa haluaakin, että katsoja kokee teokset ja niiden välittämän informaation pelkästään visuaalisessa muodossa. Nämä veistokset pysäyttävätkin katsojan rauhallisuudellaan ja valtavalla intensiteetillään.
 
Museo ja taiteilijat toivottavat kaikki tervetulleiksi näyttelyn avajaisiin perjantaina 31.1. klo 18 alkaen K.H.Renlundin museon näyttelyhallille (Pitkänsillankatu 28, Kokkola). Ohjelmassa puheita, musiikkiesityksiä, vapaata seurustelua ja pientä purtavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti