Siirry pääsisältöön

Museotyön kurssi

Pyry, Aleksi ja Joona-Jukka tässä hei,

Olimme museotyön kurssilla K. H. Renlundin museolla, joka loppui tänään 2.1.2014. Olemme seuranneet konservaattorin ja museoemännän tehtäviä. Olemme mm. mitanneet Roosin talon kosteutta ja lämpötilaa, inventoineet, mitanneet seiniä tauluja varten, hinnoitelleet tuotteita, järjestelleet paikkoja sekä auttaneet konservaattoria hänen työssään yms.

Mukavinta museotyön kurssilla oli konservaattorin työstä lisää oppiminen.

Museossa oli positiivinen ilmapiiri ja opimme paljon Kokkolan historiasta. Museotyön kurssi antaa edellytykset työntekijöiden tuuraamiseen ja sen kautta voi saada mahdollisen kesätyöpaikan.

Museotyön kurssilla oli kaikenkaikkeaan hyvin mukavaa. Suosittelemme museotyönkurssia lämpimästi myös muille.

- Aleksi, Pyry ja Joona-Jukka

 
 
 
 
Museotyön kurssi (Emma ja Linnea)
 
Meillä kiinnostus museotyön kurssiin lähti, kun näimme infolehtisen koulumme seinällä. Aluksi mietimme ehdimmekö lähteä kurssille ollenkaan mukaan, sillä kurssi suoritetaan kouluajan ulkopuolella, ja meillä molemmilla on muita harrastuksia. Kuitenkin aikaa saatiin järjestymään ja päätimme lähteä yhdessä kurssille uuden oppimisen, kesätöiden sekä yhden lukiokurssin toivossa.
 
Kurssin aikana saimme tutustua moniin erilaisiin työtehtäviin mm. käänsimme suomenkielisen tekstin englanniksi, harjoittelimme kassakoneen käyttöä, inventoimme kirjoja, teimme kuvallisen postikorttihinnaston, järjestelimme yleisesti museotiloja sekä imuroimme paikkoja.
 
Museolla työilmapiiri oli loistava, jonka takia viihdyimme hyvin! Kaikki työntekijät olivat erittäin mukavia ja tulimme heidän kanssaan hyvin toimeen.
 
Jälkeenpäin ajatellen emme kadu ollenkaan kurssille lähtöä, sillä opimme paljon niin museotyöstä, kuin muistakin asioista. Voimme suositella museokurssia lämpimästi kaikille.
 
- Emma ja Linnea

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Löytöretki Kokkolaan

Neristan (Kuva: Kokkolan kaupunki) Kokkola on minulle uutta maaperää. Noin puoli vuotta sitten, elokuun puolivälissä, pakkasimme aamulla Turussa mieheni kanssa pikkuauton täyteen tavaraa ja ajoimme läpi hikisen päivän kohti Kokkolaa. Vuokranantaja tapasi meidät talon edustalla, luovutti avaimet ja jätti meidät purkamaan muuttokuormaa. Saman päivän alkuillasta kalusteliikkeen mies toi meille sängyn sekä ruokapöydän ja tuolit. Varsinaisesti muutin kaupunkiin paria viikkoa myöhemmin, kun uusi työni Kokkolan kaupungilla alkoi 4.9. Oloni on viime syksystä saakka ollut kuin löytöretkeilijällä; kävelen uusissa maisemissa ja havainnoin ympäristöäni, tutustun uuteen ja ennestään tuntemattomaan. Kaupunkina Kokkola on näyttäytynyt minulle kiintoisana sekoituksena vanhaa historiallista kaupunkia ja uudempia kerroksia. Paikoitellen kaupunki on silmiä hivelevän kaunis ja taas paikoitellen olen huomannut ihmetteleväni tehtyjä ratkaisuja. Huomaan myös katsovani kaupunkia jalankulkijan ja pyöräilijän

Hannu Leimu haastattelu

Hannun näyttely "Nyt Minä Olen Kapteeni Kid" on parhaillaan nähtävillä K.H. Renlundin Museon Näyttelyhallilla, osoitteessa Pitkänsillankatu 28. Siis Museokorttelissa, eli samassa pihassa missä ovat Lassanderin Talo ja Pedagogio. Vaikka kattoa remontoidaan, ollaan me kuitenkin auki ihan normaalisti! Eli Ti-Pe Klo. 12-15 ja La-Su klo 12-17. Torstaisin Ilmainen sisäänpääsy ja ilta aukiolo klo 18 - 20 ja taas 14.10 Torstai iltana itse taiteilija tavattavissa piirtämisen ja keskutelun merkeissä! Mutta, itse aiheeseen. Päätin näin näyttelyn alla ottaa asiakseni jututtaa Hannua ja keskustelimme elämästä ja sen loppumisesta. Taiteestakin taidettiin jotain höpistä. Ja tottakai Karatesta. Mutta pidemmittä puheitta, Hannu, miksi sinä olet Kapteeni Kidd? Minä olen kapteeni Kidd, koska ajan ratas on pyörähtänyt. Lapsuuteni muistorikkain lelu, Matchboxin kapteeni Kidd kolmenkymmenen vuoden takaa, näyttää kasvonpiirteiltään keski-ikäiseltä mieheltä. Ehkä lapsen leikki merirosvonukell

AIKAMATKA KESKIAJALLE - LEIKKIÄ, TARINOITA JA TOIMINTAA

Järjestimme yhteistyössä Kokkolan koulutoimen Kuperkeikka- ja Projektori hankkeen ja Yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajakoulutuksen kanssa 6.9. – 30.9. Saarimäen markkinat - aikamatka keskiajalle –tapahtuman. Se oli suunnattu perusopetuksen 5-6 luokille. Tapahtumaan osallistuikin kaikkiaan parikymmentä luokkaa mm. Torkinmäen, Hollihaan, Mäntykankaan, Villan, Kyrkbackenin, Rahkosen, Vionojan ja Kälviän kirkonkylän kouluista. Valitettavasti emme voineet tarjota teemapäivää kaikille halukkaille, mutta nopeimmat pääsivät mukaan. Teemapäivä kesti yhden luokan osalta aina yhden koulupäivän. Kumppaneinani tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa toimivat opettajat Auli Palosaari ja Pertti Kuosmanen. Ilman heidän vahvaa ammattiosaamistaan ja työpanostaan tapahtumaa ei olisi ollut mahdollista toteuttaa. Lisäksi tapahtumassa työskentelivät myös luokanopettajakoulutuksen syventävää harjoittelua tehneet Sari, Eva, Outi ja Janika, jotka tekivät minuun suuren vaikutuksen luovuudellaan ja