torstai 2. tammikuuta 2014

Museotyön kurssi

Pyry, Aleksi ja Joona-Jukka tässä hei,

Olimme museotyön kurssilla K. H. Renlundin museolla, joka loppui tänään 2.1.2014. Olemme seuranneet konservaattorin ja museoemännän tehtäviä. Olemme mm. mitanneet Roosin talon kosteutta ja lämpötilaa, inventoineet, mitanneet seiniä tauluja varten, hinnoitelleet tuotteita, järjestelleet paikkoja sekä auttaneet konservaattoria hänen työssään yms.

Mukavinta museotyön kurssilla oli konservaattorin työstä lisää oppiminen.

Museossa oli positiivinen ilmapiiri ja opimme paljon Kokkolan historiasta. Museotyön kurssi antaa edellytykset työntekijöiden tuuraamiseen ja sen kautta voi saada mahdollisen kesätyöpaikan.

Museotyön kurssilla oli kaikenkaikkeaan hyvin mukavaa. Suosittelemme museotyönkurssia lämpimästi myös muille.

- Aleksi, Pyry ja Joona-Jukka

 
 
 
 
Museotyön kurssi (Emma ja Linnea)
 
Meillä kiinnostus museotyön kurssiin lähti, kun näimme infolehtisen koulumme seinällä. Aluksi mietimme ehdimmekö lähteä kurssille ollenkaan mukaan, sillä kurssi suoritetaan kouluajan ulkopuolella, ja meillä molemmilla on muita harrastuksia. Kuitenkin aikaa saatiin järjestymään ja päätimme lähteä yhdessä kurssille uuden oppimisen, kesätöiden sekä yhden lukiokurssin toivossa.
 
Kurssin aikana saimme tutustua moniin erilaisiin työtehtäviin mm. käänsimme suomenkielisen tekstin englanniksi, harjoittelimme kassakoneen käyttöä, inventoimme kirjoja, teimme kuvallisen postikorttihinnaston, järjestelimme yleisesti museotiloja sekä imuroimme paikkoja.
 
Museolla työilmapiiri oli loistava, jonka takia viihdyimme hyvin! Kaikki työntekijät olivat erittäin mukavia ja tulimme heidän kanssaan hyvin toimeen.
 
Jälkeenpäin ajatellen emme kadu ollenkaan kurssille lähtöä, sillä opimme paljon niin museotyöstä, kuin muistakin asioista. Voimme suositella museokurssia lämpimästi kaikille.
 
- Emma ja Linnea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti