tiistai 24. toukokuuta 2011

Täällä Afrikka, Serge Vollin

Minun nimi on Kataysa Cabrera, olen tyoharjoitelemassa K.H. Renlundin Museo toimistossa. Olen uusi tässä kulttuurin, museoiden, maalausten ja tekstiilien maailmassa, mutta täytyy myöntää että kaikki tämä on temmannut minut mukaansa.

Olimme onnekkaita viime perjantaina, Roosin talossa, Serge Vollin vierailusta ja ihastuimme hänen tapaansa ilmaista teoksissaan ja luonnollisuuteen jolla hän kertoo elämästään, ja Laurent Danchin (taiteen asiantuntija, kuraattori ja tutkija)Kaikki tämä on mahdollista kokea näyttelyssä joka on nimeltään Täällä Afrikka  ja joka on täällä syyskuuhun asti.

Erikoinen ilta jolloin kuulimme taiteilijan elämästä ja samoin myös puhuttiin muiden taiteilijoiden töistä, jotka ovat esillä näyttelyssä. Kaikki he ovat itse-oppineita ja eivät kuulu mihinkään erikoiseen taidesuuntaukseen, vaan he maalaavat mitä tuntevat ja elävät kuulumatta mihinkään erikoiseen ryhmään. Esimerkiksi  tunisialaisen Jaber al Mahjoubin  työt, jotka koskettavat sosiaalisia oloja ja myös suoraan politiikkaa.
Esillä on myös Bayan tauluja, jonka työ edustaa naisia, kukkia ja lintuja. Baya läpikävi myrskyisen sota-ajan joka heijastuu hänen töissään ja joka kiehtoi  itse Picassoa.

Afrikka nÿttelyssä  löydämme myös Julien Yémadjen tekstiilejä. Taiteilija, jolla oli kunnia pukea koko Benin kuninkaalisen perheen kankaillaan. Hänen kankaansa esittävät tavallisia, joka-päiväisiä elämäntilanteita.

Vollinin työ on luonteenomaista väreistään ja henkilökuvien muodoista. Jotta
voimme paremmin ymmärtää hänen taidettaan meidän tulee tietää hänen elämästään
esimerkiksi läpikäydystä sota-ajasta joka selittää monet ominaisuudet hänen töissään.

Vollinin maalaukset kertovat usein hänen kotimaastaan Algeriasta. Tämä selittää miksi henkilökuvissa ei ole korvia eikä suuta. Vollin maalaa omaa elämäänsä ja kokemuksiaan. Hän maalaa tarinansa ja voi hyvin ymmärtää että se ei ole helppoa nuorelle joka on elänyt sota-aikana.

Henkilökuvat ilman korvia ja suuta kuvaavat Vollinin tarvetta olla kuuntelematta ja välttää pahat uutiset huonoina aikoinaTule käymään!

Kataysa Cabrera Laasanen

1 kommentti:

  1. Hieno tilaisuus ja mukavia vieraita! Ja näyttelyhän on komia myös...

    VastaaPoista