perjantai 24. helmikuuta 2017

Koululaiset Itämeren aarteiden jäljilläRoosin talon alasalissa esillä oleva Dreaming of the sea näyttely tarjoaa upeita näkymiä eri puolilta Itämerta niin pinnan alta kuin päältäkin. Näyttelyn yhteydessä toteutettava Itämeren aarteet -tapahtuma on  inspiroinut Kokkolan koululaisia tutkimaan Itämerta niin historian, biologian, taiteen kuin luonnonsuojelunkin näkökulmasta. Tähän mennessä tapahtumaan on osallistunut parikymmentä luokkaa ja tapahtuma jatkuu hiihtoloman jälkeen.


Näyttelyssä on kolme erityyppistä reittiä oppilaiden iän mukaan. Reiteillä on toiminnallisia rasteja, joissa on ratkaistavana erilaisia tehtäviä ja arvoituksia. Rasteilla tunnistetaan mm. Itämeren kaloja ja merinisäkkäitä, lastataan laiva, tehdään Itämeri sanaristikko, kootaan meriaiheista palapeliä, ratkaistaan merimiesten koodiviestejä ja tutkitaan haaksirikkoutuneen laivan meriarkeologisia hylkylöytöjä. Pienemmät oppilaat etsivät erilaisia asioita näyttelyssä olevista valokuvista.
Kun reitti on suoritettu, saavat oppilaat vihjeitä, jotka johdattavat Itämeren aarteen jäljille. Aarteet ovat videoita, jotka aukeavat näyttelyyn piilotettujen QR-koodien takaa. Aarteet ovat tietysti erilaisia riippuen siitä onko näkökulma arkeologin tai vaikkapa eläintieteilijänJ

Kuvissa oppilaita Mäntykankaan ja Hollihaan kouluilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti