perjantai 11. syyskuuta 2015

Museopedagoginen elämyspäivä museolla 5.-6. luokkalaisille - Kuningas saapuu Kokkolaan

Museopedagoginen elämyspäivä museolla 5.-6. luokkalaisille
Kuningas saapuu Kokkolaan

”Jokaisen kansalaisen on valmistauduttava kuninkaan vierailuun. Kuuluipa hän mihin säätyyn tahansa, tulee hänen tarjota kaikkinainen tietämyksensä ja kätevyytensä kuninkaan kunniaksi sekä yhteiseksi hyväksi.”

Kokkolan museon pihapiirissä käynnistyy 14.9.15 kahden viikon mittainen Erinomaista! -hankkeen museopedagoginen oppimispaja, joka saavuttaa yli 400 5.-6. luokkalaista Kokkolasta ja maakunnan alueelta. Pajoihin on ilmoittauduttu jo keväällä ja suosio oli niin suuri, että osa luokista ei mahtunut mukaan. Kuningas Adolf Fredrikin vierailu 1700-luvulta on kehyksenä pajapäivään. Toteutus tapahtuu yhteistyössä Kokkolan kaupungin perusopetuksen, museon ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajakoulutuksen kanssa. Erinomaista! –hankkeen tavoitteena on osallistaa maakunnan oppilaita löytämään alueellista erinomaisuutta digitekniikan keinoja hyväksikäyttäen ja tulevaisuuden taitoa ja osaamista kokonaisvaltaisen oppimisen hengessä toteuttaen. Toiminnallinen, ilmiöpohjainen, autenttisessa ympäristössä tapahtuva elämyksellinen museopaja on osa maakunnan kaksivuotista Erinomaista!-hanketta.

Pajapäivän aikana kaksi luokkaa kerrallaan pääsee aikamatkalle toiminnalliseen ja pelilliseen elämykseen. Museon pihapiiri, Pedagogio, Taideleipomo ja Lassanderin talo muuttuvat aikamatkan myötä eri säätyjen toimintapajoiksi ja oppilaat pääsevät aistimaan 1700-luvun Kokkolan maailmaa. Digiaika viedään mukana aikamatkalle ja iPadit toimivat välineenä tallentamiseen ja elämyksien poimimiseen päivän varrelta. Myös ennakkoon on valmistauduttu oppimispäivään kuninkaalta tulleen videoviestin välityksellä ja ennakkotehtävien parissa. Museopäivän aikana oppilaat sukeltavat eri säätyjen kautta sekä tekemään että kokemaan ja näin historia herää henkiin Kokkolan sydämessä, museokorttelissa.

Toimintaa suunnittelemassa ja luotsaamassa ovat luokanopettaja Tommi Nurmi Hollihaan koululta, yliopistonopettaja Sirkku Lähdesmäki, museolehtori Lauri Skantsi, rehtori Pertti Kuosmanen ja luokanopettajaopiskelijat Krista Valkama, Eeva-Liisa Linnanmäki, Riitta Raja-Aho, Anniina Pennanen, Merja Jylänki, Auri Lamberg ja Anna-Kaisa Kuusento. Luokanopettajaopiskelijat ovat opintojensa loppusuoralla ja suorittavat syventävän harjoittelun museopajojen suunnittelijoina ja vetäjinä. Museopäivän toiminta pohjautuu perusopetuksen opetussuunnitelmaan ja laaja-alaisen osaamisen taitojen kehittämiseen. Tavoitteena on herättää oppilaan kiinnostus paikallishistoriaan, vahvistaa oppilaan itsetuntoa ja tarjota yhteistoiminnallisuuteen perustuva elämys pelillisyydellä maustaen.

 Katso ennakkovideo tapahtumastaEi kommentteja:

Lähetä kommentti