sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kulttuuri-Karavaani 11.10.2014 Kokkolassa


 

Vuosi sitten Kulttuuriosuuskunta Oravan Pyörässä kävi kuhina, kertoo Niina Aho. Oli fiilistä sekä tarvetta järjestää jonkinlainen isompi häppeninki jonka kautta voisi tuoda uutta ja erilaista kulttuuria Kokkolaan ja myös koko Keski-Pohjanmaalle. Pähkinäiset aivot miettivät ja täten syntyi Kulttuuri-Karavaani joka valtaa Kokkolan keskustan ja sen ympäristön 11.10.2014.

Niina kertoo, että kyseessä on pop up -henkinen poikkitaiteellinen taidetapahtuma kaikille taiteen ystäville jossa on mahdollisuus nähdä taidetta teatterista ja tanssista aina musiikkiin sekä kuvataiteeseen. K.H. Renlundin Museolla, tarkemmin Näyttelyhallilla, saadaan tutustua Ice Breaker esitykseen klo 14:00

Ohjelmaa lisää tutkiessa huomaan, että kaikissa esityksissä mennään naisenergialla. Miksi?
11.10.2014 on kansainvälinen tyttöjen päivä, kertoo Niina. Taka-ajatuksena oli myös se, että naistaiteilijoilla voi joskus olla haastavampaa saada näkyvyyttä. Tapahtuman kautta tarjoutuu taiteilijoille foorumi jossa voi tuoda esille jotain omaansa ja luoda uusia kontakteja. 

Niina jatkaa, että esityksissä naiseus ja naisena oleminen on vallitseva teema sillä aihetta käsitellään jokaisen taiteilijan kautta, enemmän tai vähemmän. Toki ensivuonna voikin sitten olla all male cast… Mutta kansainvälisen tyttöjen päivän siivittämän tällä kertaa pureudutaan naiseuteen. Yhdessä esityksessä esimerkiksi tutkaillaan mistä kaikesta onkaan kyse kun nainen istahtaa juoman äärelle? Miksi nainen juo? Mitä nainen juo? Missä nainen juo? Juodako vai eikö juoda?

Lopuksi kysyttäessä, että mikä on fiilis kun H-hetki lähestyy, Niina väläyttää oravanhymynsä muikeimmilleen ja tokaisee, että innokkaana ja avosylin olemme ottamassa kaikki kävijät vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti