torstai 5. joulukuuta 2013

Kellarista kadun varteen – Roosin portin uusi elämä


Museon tiloissa on vireillä jatkuvasti monenmoista puuhaa. Kesästä lähtien olemme saaneet seurata Roosin talolla Isonkadun varren portin valmistumista. Täsmälleen samalla paikalla on sijainnut vuosikymmeniä sitten paraatikäynti pihapiiriin, joskin viime aikoina olemme joutuneet totuttelemaan umpimuurin tylyhköön tuijotukseen. Syksyn kääntyessä talveksi ja joulunajan hiipiessä vaivihkaa kohti, tilanne on muuttunut varsin reippaasti.      

Kaivamista, muuraus- ja valutöitä, perinteistä rappausta sekä vanhojen takorautaosien asettelemista vanhoille kohdilleen on ollut ilo seurata. Puutarhapuolen väen tehtyä kiitettävän hienot kivetyt portaat ja saumattomasti vanhaan pihaan liittyvän mukulakivillä katetun sisääntulokäytävän, voimme toivottaa iloisella mielellä uudet ja vanhat museokävijät tervetulleeksi!
Tästä kelpaa kulkea vaikkapa museokauppaan…

Vanha käytöstä poistettu portti löytyi museon kellarista. Puhdistuksen ja uuden maalin sutimisen jälkeen se pääsi jälleen kohti uusia seikkailuja.

Syksyinen työmaa vaikutti hieman, hmm… mielenkiintoiselta…

Ammattimiehen otteita oli mukava seurata, varsinkin muurarin perinteisellä tavalla toteuttamia työvaiheita.

Upea luonnonkivistä ladottu käytävä houkuttelee tepastelemaan useammankin kerran.
 
 
 
Tällaista tällä erää, jatkamme harjoituksia...
                                                                                  Jouni Mustonen, museon konservaattori.
 

2 kommenttia:

  1. Kutsuva portti ja elävä kirjoitus :)

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen kirjoitus. Olisi mukava lukea enemmänkin tällaisista projekteista, sekä konservaattorin, -kuten muidenkin museolaisten- työstä enemmän.

    VastaaPoista