torstai 30. kesäkuuta 2011

Työn tohinassa


Helle näyttää jälleen saapuneen Kokkolaan, eikä ilmeisesti aio lovuttaa ennen viikon vaihdetta. Hiki virtaa, lasta viuhtoo ja ämpärit kolisevat kun kuumuus on jälleen vallannut kuopan. Kyseessä on tietenkin museon pihalle aukaistu arkeologinen kaivaus, joka lienee tullut tutuksi useimmille kokkolalaisille paikallislehtien ja -uutisten välityksellä.

Hyvien säiden johdosta tunnelma on ollut kaivauslueella loistava koko kesäkuun.Työt etenevät kovaa vauhtia, ja siksi onkin sääli, että median kiinnostus lopahtaa usein heti kaivausten pystyttämisen jälkeen. Silloin asiaa on kerrottavaksi asti hyvin niukasti, lähinnä tunnettujen tosiasioiden referointia. Uusien löytöjen tuoma tieto tuodaan onneksi julki mm. julkaisujen ja museon tiloihin perustettavan näyttelyn muodossa.

Kiinnostuneita ihmisiä silti riittää, ja heitä virtaa tutkimualueelle hiljaisena mutta tasaisena virtana. Heitä kurkkii museon porttien välistä ja useat uskaltautuvat jopa kuopan reunalle asti kyselemään kuulumisia. Onpa kaivauksille jopa muodostunut oma kanta-asiakaskuntansa, joka vähintään viikottain pipahtaa paikalle. Yksittäisten ihmisten lisäksi tutkimusten menoa on käynyt ihmettelemässä tarha- ja turistiryhmiä. Sitä se kaunis ilma ja kaupunkilaisten sydäntä lähellä oleva tutkimusaihe yhdessä teettävät.
Toivottavasti kaunista ilmaa riittää myös heinäkuulle, jolloin toiveiden mukaisesti avaamme toisen tutkimusalueen museon pihalle. Sinnekin saa tulla ihmettelmään ja kyselemään, arkeologi ei pure!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti