torstai 16. kesäkuuta 2011

Keskiajan malliin Kirkonmäellä

Museon henkilökunnan kesälomakausi alkaa näinä päivinä. Se tarkoittaa monen asian ennakointia tulevaa syksyä varten. Tuntuu, että muistettavaa ja varauduttavaa on joka käänteessä. Onneksi ARS11 Täällä Afrikka on avoinna koko kesän ja toivottavasti kiinnostaa yleisöä.

Syksyn aloitamme vauhdilla lauantaina 3.9.2011, jolloin toteutamme päivän keskiajan teemoilla yhdessä Kokkolan seurakuntayhtymän kanssa otsikolla "1511- Keskiaika Kaarlelassa". Päivän ohjelmassa on paljon tapahtumia ja monenlaisille yleisöille.

Olemme koonneet keskiaikaiset markkinat, asiantuntijaseminaarin, aidot turnajaiset hevosineen ja painavine haarniskoineen sekä illan päätämme keskiaikaisella messulla Kaarelelan keskiaikaisessa kirkossa. Luonnollisesti keskiajan maut ja musiikki ryydittävät päiväämme.

Olemme sopineet lisäksi, että ompelemme itsellemme keskiaikaiset vaatteet, joilla tuemme tunnelman rakentumista. Toistaiseksi on olemassa vasta huiveja, joita naisten tuli keskiajalla käyttää, varsinkin kirkkoon astuttaessa oli pää peitettävä. Pukeutumisen historian asiantuntijamme Seija Johnson on selvittänyt erilaisia huivityyppejä, jotka kaikki tulevat olemaan esillä keskiaikapäivänä.

Itse odotan innolla teemapäivää. On todella tarpeellista nostaa keskiaika asukkaiden tietoisuuteen, sillä asutus alueella on varsin vanhaa ja keskiaika lähes tutkimaton ajanjakso. Katso seurakunnan uutinen päivän tapahtumista. http://www.kokkolanseurakuntayhtyma.fi/uutinen/498.Kristina Ahmas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti