perjantai 4. toukokuuta 2018

Kaupunkikuva muuttuu, mutta miten?
Kaupunkikuva muutoksessa oli tällä kertaa keväisen työpajamme aiheena. Teema liittyi olennaisesti Rune Snellmanin upeaan Morpheus -valokuvanäyttelyyn Roosin talolla. Näyttelyssä oli esillä runsaasti neulanreikätekniikalla kuvattuja valokuvia eri puolilta Kokkolaa. Näyttelystä löytyikin paljon tuttuja maisemia kokkolalaisille lapsille ja nuorille, jotka vierailivat näyttelyssä ja osallistuivat työpajaan.


Työpajan teemana oli siis kaupunkikuvan muuttuminen, jota tutkittiin niin historian, ympäristöopin, äidinkielen kuin kuvataiteenkin näkökulmasta. Oppilaat saivat tutkittavakseen kuvaparin, joissa aiheena oli sama rakennus tai maisema, mutta eri aikoina. Toinen kuvista oli uusi, vuonna 2018 otettu, toinen vanha (40-100 vuotta sitten). Oppilaat saivat tehtäväksi mm. selvittää mikä kuvassa oli muuttunut ja onko muutos ollut heidän mielestään hyvä vai huono. Yhdessä tehtävässä piti kuvittaa sama maisema 50 vuoden kuluttua. Näin muodostui kolmen kuvan sarja, kaupunkikuva ennen, nykyään ja tulevaisuudessa.

Näyttelyssä tutustuttiin myös AP Kivisen syvällisiin runoihin ja pohdittiin mikä niistä kuvaisi parhaiten itse kuvitettua tulevaisuudenmaisemaa.
Jokaisen tehtävän suorittamisesta oppilasryhmät saivat kerätä tietyn määrän plusplus rakennuspalikoita, joista rakennettiin jokin kaupunkinäkymään kuuluva asia. Näistä rakennelmista muodostui sitten lopuksi kaupunki. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti