torstai 15. syyskuuta 2016

ELVIKSESTÄ PELTILEHMÄÄN – KOULULAISIA TAIDESEIKKAILULLA MUSEOSSAK.H.Renlundin museon syksyn koululaistapahtumassa yhdistetään kaksi varsin erilaista näyttelyä samaan vierailukäyntiin. ITE Käsillä –näyttelyssä päästään näkemään hyvin värikkäitä ja humoristisiakin käsitöitä. Pehmeää taidetta, useilta taiteilijoilta erilaisilla tekniikoilla toteutettuna. 


Lasten suosikkeja ITE Käsillä-näyttelyissä
Elvis ITE Käsillä-näyttelyssäSyömään! –näyttelyssä on esillä hyvin monipuolinen ”kattaus” taideteoksia aina keramiikasta ja puuveistoksista maalauksiin ja valokuviin saakka, yhteisenä teemana on ruoka. Toisen roska on toisen aarre, joten myös kierrätysmateriaaleja on käytetty kekseliäästi taiteen tekemiseen.Lasten suosikkeja Syömään! näyttelyssä


Taideseikkailussa vaaditaan lapsilta hyvän mielikuvituksen ja luovuuden lisäksi myös yhteistyötaitoja. Näyttelyihin tutustutaan tekemällä yhdessä erilaisia tehtäviä.  Niihin ei ole oikeita tai vääriä vastauksia, vaan tärkeää on se miten lapset kokevat taiteen, niin yksin kuin ryhmänäkin ja millaisia havaintoja ja ajatuksia taide herättää. 


Vitsarin koulun oppilaita työn touhussa


Taideseikkailu sisältää myös pelillisen elementin, sillä jokaisen tehtävän ratkaisemisesta ryhmä saa yhden palapelin palasen. Lopuksi palapeli saadaan koottua ja sen esittämä taideteos etsitään näyttelystä.  Seikkailu on mahdollista tehdä myös käyttäen tabletti tai ipad –laitetta. Tapahtuma on pyritty rakentamaan siten, että se vastaisi mahdollisimman hyvin uuden opetussuunnitelman tavoitteisiin.


Palapeliä rakentamassa

Tabletit kovassa käytössä


Tapahtumaan on ilmoittautunut kolmisenkymmentä luokkaa eskareista kuudesluokkalaisiin. Vierailuja on tehty nyt kolmen viikon ajan ja tapahtuma pyörii vielä ensi viikon. Palautteesta päätellen lapset ovat viihtyneet hyvin taideseikkailulla 


Lasten suosikkeja ITE Käsillä-näyttelyissäLasten suosikkeja Syömään! näyttelyssäHuom! näyttelyissä ehtii vielä hyvin vierailemaan. Syömään! –näyttely on auki 25.9. saakka ja ITE Käsillä 16.10. saakka. Tämän jälkeen ITE Käsillä näyttely siirtyy Ouluun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti