tiistai 10. marraskuuta 2015

TAULUISTA TEATTERIA

Eilen Roosin talon komeat kultakauden teokset alkoivat elämään vauhdikkaasti. Vieraanamme oli joukko 1-3-luokkalaisia Rödsön koulusta ja heidän ohjaajanaan mm. Karleby Ungdomsföreningin teatteritoiminnasta tuttu Pauliina Holmqvist. Tapahtuman ajatuksena oli, että lapset pääsevät tekemään omia tulkintojaan taiteesta teatterin ja leikin avulla. Pauliinan ohjauksessa tehtiin ensin yhdessä hauskoja improvisaatioharjoituksia. 
Sen jälkeen oppilaat jaettiin kolmeen ryhmään, joista jokainen ryhmä valitsi oman taulunsa. Näistä tauluista ryhmät suunnittelivat ja toteuttivat teatteriesitykset, jotka näyteltiin sitten muille. Aiheina oli mm. mehukestejä, joulupukin vierailu ja myrskyä merellä. Jokainen pääsi osallistumaan ja antamaan oman panoksensa yhteiseen esitykseen.
Tapahtuma on suunnattu Kokkolan ruotsinkielisille kouluille ja se toteutetaan viikoilla 46-47. Opettajille tiedoksi, että mukaan mahtuu luokkia vielä, ilmoittautumiset Luckaniin luckan.karleby@kulturosterbotten.fi


Improvisaatiota


Leikitään yhdessä

Torstai-iltana 12.11. klo 18-20 myös yleisölläkin on mahdollisuus tulla tekemään tauluista omia teatteriesityksiä Roosin talolle mukavan yhdessäolon, leikin ja draaman merkeissä. Ohjaajana toimii Pauliina Holmqvist. Tapahtuma sopii erityisesti lapsiperheille, mutta kaikki muutkin kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Taulusta teatteriksi on osa Kokkolan kaupungin Loistavaa! –lasten ja nuorten kulttuuriviikkoa ja se on järjestetty yhteistyössä Luckanin kanssa. Luckan on saanut avustusta tapahtuman järjestämiseen Brita Maria Renlundin säätiöltä. 

 
Teatteriesityksen harjoitukset


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti