tiistai 20. lokakuuta 2015

UTSTÄLLNINGSAMANUENSENS TEASER

Har du funderat på hur konstnärer namnger sina konstverk? Upplever du att namnen tillför något för förståelsen av konstverk? Tycker du kanske att namnen styr din tolkning – på ett bra eller dåligt sätt? Är namnet viktigt för helhetsupplevelsen? Har det betydelse för konstnärens skapandeprocess; finns det med från början eller är det mer av en namnlapp som bifogas konstverket i samma skede som konstnären signerar verket?  Ska namnet vara tydligt, förklarande, förbryllande, poetiskt, känsloväckande...? Antagligen finns det lika många svar på dessa funderingar som det finns konstverk, konstnärer och betraktare.

Här följer valda delar ur katalogen för K.H.Renlunds museums senast öppnade konstutställning. Läs och smaka på namnen ett åt gången! 


Nattflygaren I, II och III.
Alberto Santos-Dumont konstruktion del II-I.
Myggan.
Något på bordet.
Jag och modellflyget.
Taxmannen.
Stilleben med hammare.
Urho sover. 
Besvärlig tyngdpunkt.


Vad säger namnen dig då de står för sig själva? Sugen på att se konstverken och inte bara fantisera? Passa på! Dessa och flera målningar finns till påseende i Jorma Korpelas utställning Under årens lopp i Rooska gården t.o.m. 22.11.2015. Varmt välkommen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti