perjantai 20. maaliskuuta 2015

Tet-harjoittelussa museolla

Taidetta ITE-näyttelystä

Olen Kaisa, lukion kakkosluokkalainen ja koulun kaksipäiväiselle tet-jaksolle päätin tulla K. H. Renlundin museoon katsomaan, millaista museotyö on. Olin viime kesänä Ohtakarin kalastusmuseossa kesätöissä museo-oppaana ja sitä kautta innostuin museoalasta.

En oikeastaan tiennyt mitään museoalasta ennen kuin tänne tulin. Tiesin vain millaista on museoissa ja mitä museo-oppaat tekevät, mutta en tiennyt lainkaan mitä tapahtuu "kulissien takana". Työskentely museossa vaikuttaa kuitenkin erittäin mielenkiintoiselta ja erilaisemmalta kuin kuvittelin. Museossa työskentely ei ole pelkkää tietokoneen ääressä istumista ja kirjoittamista, vaan työssä pääsee myös tutustumaan maastoon, kuulemaan jännittäviä tarinoita historiasta sekä pystyttämään erilaisia näyttelyitä.

Ensimmäisenä työpäivänäni maakunta-amanuenssi Pirkko Järvelä kertoi minulle hieman museossa työskentelemisestä. Pääsin käymään Roosin talossa ja sain kuulla hieman Roosien historiasta, mikä minun mielestäni oli erittäin mielenkiintoista. Pääsin käymään Happy Drivers -autokoululla, eli vanhalla Shell-huoltoasemalla, ja toimin siellä valokuvaajana.

Shell-huoltoasema

Huoltoaseman jälkeen kävimme vielä museokorttelissa, eli Pedagogiossa, jossa on upea Rihvelitaulusta kosketusnäyttöön -näyttely kouluhistoriasta, sekä Lassanderin talossa, jossa oli minun mielestäni ihana tunnelma. Näin myös, kuinka Näyttelyhallille pystytettiin ITE-näyttelyä. 

Toisena ja viimeisenä työpäivänäni kävimme Sokojalla ja Kotkamaalla kiertelemässä, katsomassa Borgarbackenina tunnettua paikkaa sekä vanhaa ruumiskellaria, jonne kauan sitten ruumis on sijoitettu ennen kuin se on voitu haudata kirkkomaahan. Kuulosti pelottavalta aluksi, sillä sana "ruumiskellari" sai mielikuvituksen laukkaamaan. Paikka oli kuitenkin hieno ja taidokkaasti tehty.

Ruumiskellari

Harmillista, että tet-harjoittelu on vain kaksipäiväinen, sillä museotyöhön olisin halunnut tutustua kauemminkin. Sain kuitenkin hyvän kuvan alasta ja se alkoi kiinnostaa entistä enemmän. Valitsin työpaikan oikein, sillä olen hyvin kiinnostunut historiasta ja etenkin siitä, miten ihmiset ovat ennen eläneet ja millaista elämä on ennen ollut. Siksi museoala vaikuttaa hyvältä alalta, jonne voisin sitten tulevaisuudessa hakeutua. 

Tet-terveisin,
Kaisa Märsy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti