perjantai 15. elokuuta 2014

"Mitä jäbä duunaa?"


Merja Passoja


Merja Passoja - Arkistoassistentti

1. Mitä sinä teet museolla?

Toimin arkistoassistenttina – Huolehdin toiminnan- ja historiallisesta arkistosta sekä valokuvista. Huolehdin Kaarlelan kotiseutumuseosta ja hoidan museon meriarkeologiaan liittyviä asioita.
Olen myös mukana näyttelyjen ja tapahtumien suunnittelussa ja toteuttamisessa.

2. Kenen kanssa teet yhteistyötä?

Museon sisällä teen kaikkien kanssa yhteistyötä erilaisissa projekteissa ja työtehtävissä. Teen yhteistyötä myös eri yhdistysten kanssa kuten ETT ja Karleby Hembygdsförening rf.

3. Mikä on hassuin tai mieleenpainuvin tapahtuma työssäsi?

Muistan hyvin kun Kokkolassa järjestettiin ensimmäiset Anders Chydenius – vapaakauppaseminaarit. Taisi olla vuosi 1994.  Silloin Kokkolaan tuli paljon arvovaltaisia vieraita mm. Mauno Koivisto ja Euroopan komission silloinen puheenjohtaja Jacques Delors. Minä olin yksi viidestä oppaasta. Naiset tutustuivat Kaarlelan kotiseutumuseoon. Vieraiden iltaohjelma oli Tankarin saaressa. Matkalla satamaan ja sieltä Tankariin kukin meistä oppaista oli kansallispuku päällä linja-autossa kertoen samalla Kokkolan kaupungista. Me oppaat menimme juhlavieraiden kanssa Tankariin hienolla laivalla. Illalla tämä palvelusväki palasi kotiin pikkuveneellä, kun vieraat jäivät vielä juhlimaan…
Museon järjestämät tapahtumat ovat hienoja kuten keskiaikapäivät, joka innoittaa koko vuoden. Joulumarkkinat, jotka olemme järjestäneet yli 20 kertaa, ovat jättäneet hyvän tunnelman. Ihmiset ovat aina hyvällä tuulella ja vaikka on tehnyt työtä, päivän päätteeksi on hyvä mieli ja joulunodotus voi alkaa.

4. Mitä sinä harrastat?

Minulla on kaksi koiraa, jotka tarvitsevat huolenpitoani. Harrastan uintia ja sukeltamista. Remontoin vanhaa omakotitaloani, teen puutarha- ja käsitöitä. Olen myös mukana järjestötoiminnassa ja minulla on erilaisia luottamistehtäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti