Siirry pääsisältöön

Kaiken ikäiset museoon mahtuvat – Perhetapahtumassa koetaan taidetta taiteillen * Museet finns till för alla – under Familjedagen upplever vi konst genom konst. La/lö 27.4.2013, kl(o) 14-16.


Emil Danielsson (1882-1967)
Taiteilija rantakivillä (1911)
Hiekan taidemuseo (Kuva: Foto Petri Nuutinen)

Rakkaudesta taiteeseen -näyttelyyn kuuluu esikoululaisille ja koululaisille suunnattuja sadunkerrontatapahtumia, joita järjestetään Roosin talolla (Pitkänsillankatu 39) huhtikuun aikana. Nyt myös meillä kaikilla muilla on mahdollisuus kokea taidetta taiteillen, tai, toki perinteisemminkin, hiljaa ihaillen Suomen taiteen kulta-ajan maalauksia ja veistoksia, joista osa on iloksemme nyt täällä lainassa muilta museoilta. Lauantaina 27.4 Roosilla järjestetään perhetapahtuma, joka on suunnattu… niin, perheille, mutta myös kaikille muille kiinnostuneille.

Tulkaa rohkeasti käymään tässä 200 v. vanhassa, komeassa tiilitalossa, ja tutustukaa kahleista vapaina näyttelyyn, joka saamamme palautteen perusteella on näkemisen ja kokemisen arvoinen. Luvassa on vapaamuotoista opastusta, ja siihen liittyvää (vapaaehtoista) sadunkerrontaa, jossa jokaisella on mahdollisuus astua mielikuvituksen kiehtovaan maailmaan, tietyn suosikkitaideteoksen inspiroimana, toisin sanoen: luomme tarinaa taidetoksista. Tarinankerronta soveltuu erinomaisesti esim. lapsien ja vanhempien yhteistoiminnaksi.

Kaikilla laspilla ja nuorilla ei ole mahdollisuus käydä sadutuksessa koulu- ja esikouluajan puitteissa, mutta nyt on oiva tilaisuus tulla museolle käymään arkityön ulkopuolella – ja jopa ”narrata” koulunsa käyneetkin mukaan.

Perheen pienimmille järjestetään pieni piirustus-/maalaus-/museotehtäväpaja – joten kaikilla on mahdollisuus toteuttaa taiteellisia lahjojaan.

Tarjoilussa mehua ja kahvia!

Tervetuloa!

I samband med utställningen Av kärlek till konsten ordnar museet sagoberättarstunder vid Rooska gården. Tillfällena har varit öppna för skol- och förskolelever, men nu har också vi, alla andra möjlighet att uppleva konst genom konst – antingen ensam eller i samlad (familje)tropp. På lördagen 27.4 är intresserade i alla åldrar varmt välkomna att besöka denna omtyckta utställning under fria former, med konstnärliga förtecken. Bland konstverken finns förutom de från K.H.Renlunds egen samling även flera fina målningar och några skulpturer som vi tacksamt nog fått låna från andra museer.

Man kan i stilla ensamhet granska några av den finska guldålderns konststycken, ställa knepiga frågor åt den tillgängliga guiden, eller också hänga med på en kort guidning (kring konstverken), för att sedan (frivilligt) stiga in i sagornas fantastiska värld, dit varje konstverk kan föra den öppensinnade människan. Det handlar om att berätta en saga, en berättelse inspirerad av en målning eller en skulptur. Denna verksamhet passar utmärkt som en gemensam upplevelse för t.ex. föräldrar och barn.

Alla barn och unga har inte möjlighet att delta i sagoberättandet via skola och förskola. Bland annat därför finns det nu möjlighet att (till och med) ”locka” med föräldrar och andra lättlurade vuxna till museet.

I den lilla ritnings-/målnings- och museiuppgiftsverkstaden får också familjens allra minsta möjlighet att använda sina konstnärliga gåvor.

Vi bjuder på saft och kaffe!

Välkomna!

Okänd konstnär
Kvinnobyst (odaterad)
Teresia och Rafael Lönnströms Stiftelse
Bild: Foto Saara Salmi

//Erik


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Löytöretki Kokkolaan

Neristan (Kuva: Kokkolan kaupunki) Kokkola on minulle uutta maaperää. Noin puoli vuotta sitten, elokuun puolivälissä, pakkasimme aamulla Turussa mieheni kanssa pikkuauton täyteen tavaraa ja ajoimme läpi hikisen päivän kohti Kokkolaa. Vuokranantaja tapasi meidät talon edustalla, luovutti avaimet ja jätti meidät purkamaan muuttokuormaa. Saman päivän alkuillasta kalusteliikkeen mies toi meille sängyn sekä ruokapöydän ja tuolit. Varsinaisesti muutin kaupunkiin paria viikkoa myöhemmin, kun uusi työni Kokkolan kaupungilla alkoi 4.9. Oloni on viime syksystä saakka ollut kuin löytöretkeilijällä; kävelen uusissa maisemissa ja havainnoin ympäristöäni, tutustun uuteen ja ennestään tuntemattomaan. Kaupunkina Kokkola on näyttäytynyt minulle kiintoisana sekoituksena vanhaa historiallista kaupunkia ja uudempia kerroksia. Paikoitellen kaupunki on silmiä hivelevän kaunis ja taas paikoitellen olen huomannut ihmetteleväni tehtyjä ratkaisuja. Huomaan myös katsovani kaupunkia jalankulkijan ja pyöräilijän

Hannu Leimu haastattelu

Hannun näyttely "Nyt Minä Olen Kapteeni Kid" on parhaillaan nähtävillä K.H. Renlundin Museon Näyttelyhallilla, osoitteessa Pitkänsillankatu 28. Siis Museokorttelissa, eli samassa pihassa missä ovat Lassanderin Talo ja Pedagogio. Vaikka kattoa remontoidaan, ollaan me kuitenkin auki ihan normaalisti! Eli Ti-Pe Klo. 12-15 ja La-Su klo 12-17. Torstaisin Ilmainen sisäänpääsy ja ilta aukiolo klo 18 - 20 ja taas 14.10 Torstai iltana itse taiteilija tavattavissa piirtämisen ja keskutelun merkeissä! Mutta, itse aiheeseen. Päätin näin näyttelyn alla ottaa asiakseni jututtaa Hannua ja keskustelimme elämästä ja sen loppumisesta. Taiteestakin taidettiin jotain höpistä. Ja tottakai Karatesta. Mutta pidemmittä puheitta, Hannu, miksi sinä olet Kapteeni Kidd? Minä olen kapteeni Kidd, koska ajan ratas on pyörähtänyt. Lapsuuteni muistorikkain lelu, Matchboxin kapteeni Kidd kolmenkymmenen vuoden takaa, näyttää kasvonpiirteiltään keski-ikäiseltä mieheltä. Ehkä lapsen leikki merirosvonukell

AIKAMATKA KESKIAJALLE - LEIKKIÄ, TARINOITA JA TOIMINTAA

Järjestimme yhteistyössä Kokkolan koulutoimen Kuperkeikka- ja Projektori hankkeen ja Yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajakoulutuksen kanssa 6.9. – 30.9. Saarimäen markkinat - aikamatka keskiajalle –tapahtuman. Se oli suunnattu perusopetuksen 5-6 luokille. Tapahtumaan osallistuikin kaikkiaan parikymmentä luokkaa mm. Torkinmäen, Hollihaan, Mäntykankaan, Villan, Kyrkbackenin, Rahkosen, Vionojan ja Kälviän kirkonkylän kouluista. Valitettavasti emme voineet tarjota teemapäivää kaikille halukkaille, mutta nopeimmat pääsivät mukaan. Teemapäivä kesti yhden luokan osalta aina yhden koulupäivän. Kumppaneinani tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa toimivat opettajat Auli Palosaari ja Pertti Kuosmanen. Ilman heidän vahvaa ammattiosaamistaan ja työpanostaan tapahtumaa ei olisi ollut mahdollista toteuttaa. Lisäksi tapahtumassa työskentelivät myös luokanopettajakoulutuksen syventävää harjoittelua tehneet Sari, Eva, Outi ja Janika, jotka tekivät minuun suuren vaikutuksen luovuudellaan ja