Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on tammikuu, 2011.

Lumiveistoa ja murhamysteereitä museopedassa

Kokkolan asuntomessuvuoden kunniaksi järjestämme koululuokille lumiveistotapahtuman teemalla "unelmieni talo" 7-25.2. Luokka jaetaan etukäteen ryhmiin ja ennakkotehtävänä on suunnitella talo, joka sitten museon pihalla veistetään n. 90 cm kokoisesta lumikuutiosta. Tapahtuma sopii kaikenikäisille. Tarvittaessa "asuntomessut" laajentuvat Roosin talonkin pihalle. Luokkia on jo ilmoittautunut mukavasti tapahtumaan mukaan, mutta lisääkin mahtuu!Toivotaan että lunta edelleen riittää ja ettei pakkanen käy liian purevaksi, niin saamme järjestettyä hienot lumiset asuntomessut! Uutena museopedatapahtumana on tänä vuonna tarjolla "Pronssikautinen murhamysteeri". Tapahtuma on jatkuvasti tarjolla ja suunnattu viidesluokkalaisille ja sitä vanhemmille. Tutkimuskohteena tapahtumassa on ns. Granhammarin mies, joka kohtasi loppunsa rikoksen uhrina vajaat 3000 vuotta sitten. Hänen maalliset jäännöksensä löydettiin 50-luvulla ojankaivuun yhteydessä Ruotsin Granhammarista.

ETT kouluttaa, tule mukaan!

ETT eli museon erikoistietotoimisto kouluttaa alueen perinteestä kiinnostuneita henkilöitä. Tarkoitus on ohjata kaupunkilaisia hyödyntämään ETT:n arkistoon koottua aineistoa. Aktiiviset "Viisaat" ovat koonneet ETT:n suojiin runsain määrin kuva-ja muuta aineistoa kuten tarinoita ja suullista perinnettä. Aineisto on kaikkien käytettävissä museon toimistossa, jossa sijaitsee ETT:n oma toimisto. Tervetuloa tutustumaan! Koulutukset pidetään peräkkäisinä päivinä keskiviikosta perjantaihin 19.-21.1.2011 klo 9-11. Kouluttaja on Eero Huima. Tervetuloa kouluttautumaan! ETT ja museo keräävät myös yhdessä alueen muistitietoa, tarinaperinnettä ja kuvia. Pidimme Kirkonmäellä syksyllä 2010 keräämistapahtuman, jonka anti oli mainio; sen perusteella jatkamme keräämistä vielä kuluvan kevään aikana. Tarkoituksemme on pitää näitä tilaisuuksia myös muissa kylissä. ETT:n toiminta on avointa kenelle tahansa alueen perinteistä ja kulttuurihistoriasta kiinnostuneelle. Joukossa on tällä hetkel
Uusi näyttely avataan Näyttelyhallissa torstaina 27.1. klo 18.00. Tervetuloa avajaisiin sekä tutustumaan kiinnostavaan näyttelyyn aina maaliskuun alkuun saakka! Följande utställning öppnas i Utställningshallen  torsdagen den 27.1. kl. 18.00 Ni varmt välkomna på vernissage! Hoppas ni tar er tid att besöka denna intressanta utställning som visas fram till den 6.3.2011.